Destinatii
Programe
Newsletter

Program Social Italia - Sicilia

Sabbi DOro

Locatie: Giardini Naxos din Italia
de la Demipensiune sejur/camera 8 zile | 7 nopti Transport Avion Rezerva acum online
» CONTACT «

Taormina - Palermo - Noto - Siracusa - Vulcanul Etna - Valea Templelor - Comiso - Ragusa Ibla - Catania


Ziua 1 Bucuresti - Napoli - tur "Napoli by night" - Prezentare la Aeroportul Otopeni Henri Coanda la ora 13.45 pt. intalnirea cu reprezentantul agentiei Cocktail Holidays si imbarcare la cursa Blue Air OB143 cu decolare la ora 16.45 spre Napoli. Aterizare la Napoli la ora locala 17.50. Transfer de la aeroport catre hotel San Mauro 4* sau similar in apropiere de Napoli. Cazare si cina (1/2 apa minerala si ¼ vin incluse). In jurul orei 19:30, vom pleca intr-un tur panoramic "Napoli by Night". Vom vizita principalele zone ale orasului insotiti de ghidul local. Pe langa numeroasele atractii turistice, monumente istorice si de arta, seara Napoli este un oras interesant si plin de viata. Centrul orasului este locul preferat al turistilor cu numeroase terase, baruri si restaurant. Dupa tur, cazare la H. San Mauro 4* sau similar.

Ziua 2 Napoli - Excursie la Palatul Regal din Reggia di Caserta - Dupa micul dejun, se pleaca cu autocarul spre Regia di Casserta. Palatul Regal din Caserta concureaza in Europa cu Palatul Regal din Madrid si cu cel de la Versailles din Franta. Este una dintre marile capodopere ale stilului arhitectural baroc Italian. Constructia a fost realizata in sec. 18, de catre arhitectul Italian Luigi Vanvitelli, ca resedinta pentru regii de Burbon ai Siciliei si Napoli. Palatul impresioneaza atat prin arhitectura sa deosebita, cat si prin gradinile sale: Gradina italiana (parcul) si Gradina engleza, cu alei cu cascade si fantani artificiale. "Palazzo Reale din Caserta" se afla pe lista patrimoniului mondial UNESCO si este locul unde au fost filmate scene din filmele "Misiune imposibila" si "Razboiul stelelor".(Intrarea in Palat nu este inclusa). Dupa vizitarea Palatului si a gradinilor, timp liber in oraselul La Caserta pentru plimbari individuale. Seara, cazare si cina (1/2 apa minerala si ¼ vin incluse) la hotel San Mauro 4* sau similar.

Ziua 3 Napoli - Excursie optionala: Insula Capri: "Capri by night"- Dupa micul dejun, ne deplasam cu totii catre Napoli pentru un tur pietonal in centrul orasului cu insotitorul de grup roman. Napoli are unul dintre cele mai mari centre istorice din lume, si se mandreste cu un numar de 448 de biserici istorice si monumentale. Orasul este plin de istorie si cultura, cu palate, muzee, cladiri cu arhitectura deosebita, piazzete si stradute mici ca intr-un labirint: Printre cele mai importante obiective turistice se afla: Duomo di Napoli - simbolul orasului si principala biserica din Napoli; Piazza Plebicisto - una dintre cele mai frumoase din lume, Basilica di San Franceso di Paola si Palazzo Reale, Galleria Umberto I; Piazza del Gesu Nuovo cu Chiesa di GesuNuovo, Manastirea Santa Chiara, Palazzo Pignatelli. Dupa tur, timp liber in oras pentru vizite individuale sau cumparaturi. In jurul orei 12:00, Optional va propunem o excursie pe Insula Capri, considerata cea mai frumoasa din Europa. Vom face un tur cu ghidul local pentru a admira cateva din atractiile de aici: Piazzeta Umbertto I, deasupra marii - cel mai boem loc din vremea romanilor si pana astazi; Turnul cu Ceas - unul din simbolurile insulei; Biserica San Stefano, Gradinile lui Augustus, Stancile Faraglioni. Timp liber pentru plimbari pe strazile inguste cu buticuri de lux, case cochete, vegetatie luxurianta, terase frumoase si peisaje de vis. Individual, se poate merge si in Anacapri pentru a vizita centrul istoric, Villa San Michele, Casa Rosa, Biserica Sfanta Sofia. In jurul orei 23:00 intoarcere cu ferry in Napoli. Tarif excursie: 70€/pers.min.20 platitori (nu include intrarile la obiectivele turistice si Cina in Capri). Cazare la hotel San Mauro 4* sau similar. In aceasta zi, veti primi de la hotel Lunch Box - Pranz la pachet (care va inlocui cina din aceasta zi)

Ziua 4 Napoli - Excursie optionala Pompeii si Vezuviu - Mic dejun. Optional, astazi va propunem o excursie la Pompeii si Vezuviu. Pompeii este una dintre cele mai importante atractii turistice ale Italiei. Este un vechi oras roman ce a fost ingropat in totalitate in anul 79 D.Hr, intr-una dintre cele mai dezastruoase eruptii vulcanice din istorie. Orasul este printre cele mai bine conservate din lume: vase, mobilier, picturi. Vom vizita situl arheologic insotiti de ghidul local: Forumul (Piata Publica), Teatrul Mare, Casa Vetii (a negustorilor bogati), Via dei Sepolcri, Gradina fugarilor.(Se recomanda incaltamintea sport, palarii de soare, apa). Dupa vizita sitului, timp liber pentru plimbari si cumparaturi. In jurul orei 15:00, plecare catre Vulcanul Vezuviu, cunoscut in special datorita eruptiei din 79 care a dus la arderea si distrugerea oraselor romane Pompeii si Herculaneum. Tarif excursie: 38€/pers.,min.20 platitori (nu include intrarile la obiectivele turistice). Seara, cazare si cina (1/2 apa minerala si ¼ vin incluse) la hotel Villa San Mauro 4* sau similar.

Ziua 5 Napoli - Excursie optionala Coasta Amalfitana: Sorrento - Positano - Amalfi - Mic dejun. Optional, astazi va propunem o excursie pe Coasta Amalfitana, o combinatie fascinanta de mare si munte, impresionand prin peisaje naturale spectaculoase si localitati pline de istorie. Sorrento este un oras superb ce ofera o panorama uluitoare asupra Golfului Napol, cu biserici, monumente istorice si muzee, cafenele si o plaja mica. O atractie principala o constituie Manastirea San Francesco, unul dintre cele mai uimitoare locuri artistice si de arhitectura din Sorrento, care dateaza din sec. 7, fiind locuita si astazi de calugari franciscani. Alte obiective turistice sunt: Catedrala Sfintilor Filippo si Giacomo, Muzeul Correale, Parcul Villa Comunale. Positano, bijuteria coastei amalfitane, este considerat unul dintre cele mai frumoase si exclusiviste orase. Positano este un orasel stravechi, un loc frumos si romantic, care impresioneaza prin casele amplasate pe coasta abrupta, strazi inguste si trepte abrupte ce fac legatura intre ele, biserici cu arhitectura deosebita (Biserica Adormirii Maicii Domnului, Biserica Santa Assunta). In Positano sunt 2 plaje renumite: Fornillo, o plaja mica si izolata si Spiaggiata Grande, plaja principala si port. Amalfi este una dintre cele mai vechi republici maritime italiene, cu stradute inguste, biserici vechi, manastiri si turnuri. O atractie principala o constituie Piata Duomo, inima orasului, cu impozantul Dom din Amalfi, construit in sec. 9, precum si o multitudine de magazine de suveniruri, cafenele si terase, unde puteti savura un traditional "limoncello". Tarif excursie: - tur panoramic cu autocarul (max. 19 persoane): 43€/pers., si Tarif excursie: - cu barca (inclusiv tur oras Positano, Amalfi, timp liber in Sorrento): 65€/pers min.21 platitori (nu include intrarile la obiectivele turistice). Cazare si cina (1/2 apa minerala si ¼ vin incluse) la hotel San Mauro 4* sau similar. .

Ziua 6 Napoli - Excursie optionala Roma sau Roma - Vatican Astazi, va propunem Optional, o excursie la Roma sau Roma - Vatican. Plecarea se face dimineata devreme, in jurtul orei 05:30. Mic dejun la pachet. Roma este un oras unic, o destinatie preferata de turistii din intreaga lume. Roma este Cetatea Eterna, o citadela complexa care ofera cate ceva pentru toata lumea": atractii turistice, obiective culturale sau istorice ce se gasesc la tot pasul: Pantheonul - cel mai faimos si bine conservat monument antic din Roma; Colosseum - una din cele mai faimoase caldiri vechi din lume; Forumul Roman; Piata Trevi si Fantana sa uriasa, Piata Spaniei, unul dintre cele mai pitoresti locuri din Roma; Piata Venetia, Piata Navona; Basilica San Giovanni in Laterana, Santa Maria Maggiore. Vatican, desi cel mai mic stat din lume, este cunoscut ca fiind cel mai faimos pentru cladirile sale istorice si monumentele de aici. Cele mai valoroase simboluri ale Vaticanului sunt: Basilica Sf. Petru si Capela Sixtina. Basilica Sf. Petru este bijuteria coroanei Orasului Vatican si cea mai importanta biserica din lume. Capela Sixtina este principalul obiectiv turistic si un simbol al acestui stat. Papa Iulius a fost cel care i-a cerut lui Michelangelo sa realizeze pictura impresionanta de pe bolta capelei, ce astazi este o reprezentare simbolica a religiei catolice. Spectaculoasa pictura este o imagine a Vechiului Testament, ce atrage anual milioane de turisti. Tarif excursie: Roma: 73 eur / pers,, min. 20 platitori (nu include bilete de intrare la obiectivele turistice) / Roma si Vatican: 99 eur / pers,, min. 20 platitori (nu include bilete de intrare la obiectivele turistice) . Cazare si cina (1/2 apa minerala si ¼ vin incluse) la hotel Villa San Mauro 4* sau similar.

Ziua 7 Napoli - Salerno - plaja la Agropoli Dupa micul dejun, ne deplasam catre Salerno, pe Coasta Amalfitana, un important centru cultural din Campania si din intreaga tara. Insotiti de ghidul local vom vizita acest oras cu mai multe fete: medievala, moderna si contemporana. Salerno este un port animat, cu un centru istoric deosebit si o promenade pe malul marii, Lungamore Trieste. Printre obiectivele turitice importante se afla: Domul, Cetatea Arechi, Muzeul Arheologic, nenumarate biserici si parcuri, Biserica Anuntiata, Catedrala, San Mateo, palate si cladiri mici in stil medieval. Ne indreptam apoi catre Agropoli, statiune situata in mijlocul Golfului Salerno. Timp liber pentru plaja si relaxare. Seara, Cazare si cina (1/2 apa minerala si ¼ vin incluse) la hotel San Mauro 4* sau similar.

Ziua 8 Napoli - Posillipo - Bucuresti Dupa micul dejun, se elibereaza camerele si se pleaca cu bagajele catre Napoli. Vom merge intr-un parc pitoresc situat pe dealul Posillipo, care ofera o priveliste minunata asupra Golfului Napoli, Coasta Amalfitana si Sorrento, Golful Gaiola. Apoi, timp liber in Napoli pentru plimbari individuale si cumparaturi. Napoli este cunoscut si ca orasul unde "s-a nascut Pizza Margherita" si de aceea va recomandam sa incercati Pizza Napoletana, facuta dupa retete originale. In jurul orei 15:00, transfer la aeroport pentru imbarcare la cursa OB144, cu decolare spre Bucuresti la ora locala 18:35. Aterizare la Otopeni la ora locala 21:30.

 

Program Social Italia - Sicilia

Durata: 8 zile | 7 nopti   |   Transport: Avion  |   Masa: Demipensiune   |   Exprimare pret: sejur/camera
 
Servicii incluse: Servicii neincluse:
- 7 nopti cazare cu DEMIPENSIUNE (1/2 apa si 1/4 vin incluse) la hotel SAN MAURO 4* in apropiere de Napoli sau similar.
- Tur de oras Napoli seara in ziua sosirii: Napoli by Night`
- Excursie la Palatul Regal din Reggia di Caserta si timp liber in orasul Caserta
- Transport cu autocarul la Napoli si tur pietonal in centrul istoric cu insotitorul de grup roman
- Excursie la Salerno, pe Coasta Amalfitana (tur de oras cu ghid local) si timp liber la plaja in Agropoli, statiune situata in mijlocul Golfului Salerno
- Vizita Posillipo, pentru o vedere panoramica asupra Golfului Napoli, Coasta Amalfitana, Sorrento, Golful Gaiola si timp liber in Napoli in ultima zi pentru a face cumparaturi sau pentru a savura renumita Pizza Napoletana
- Transfer grup aeroport/ hotel/ aeroport
- Transport avion Blue Air cursa directa Otopeni - Catania si retur;
- Taxele de aeroport
- 1 piesa bagaj de cala in limita a 32kg / segment de zbor si 1 piesa de bagaj de mana in limita a 10kg
- BONUS asigurarea medicala si storno indiferent de varsta - PT CARE LA INSCRIERE AVEM NEVOIE DE DATA NASTERII.
- Asistenta turistica: ghizi locali (conform program) si reprezentant roman din partea agentiei;
- Intrari la obiectivele turistice
- Alte excursii optionale prezentate in program cu detalii si tarife aferente conform numarului de inscrisi
- Cheltuieli personale, bacsisuri sau produse consumate din minibar;

Nota:

- Carte de identitate valabila sau pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii;
- La inscriere turistul achita 50% din valoarea excursiei, iar diferenta cu 15 zile inainte de data plecarii.
- Contravaloarea excursiei poate fi achitata in EURO sau RON la curs BNR din ziua platii + 2%, (coeficient de risc valutar) ;
- Conditiile de participare sunt prevazute in contractul de comercializare a pachetului de servicii, care trebuie semnat obligatoriu la inscriere.
ATENTIE: Biletele de avion sunt nerambursabile si nemodificabile din momentul emiterii lor.


Rezerva acum online